Aihearkisto: Otteluraportti

Pantterit Connection Cup finaalissa

Pantterit pelaa Connection Cupin finaalissa. Ottelu alkaa kello 1600 Övertorneån Isladanissa.

UNELMAFINAALI!

Rutvik pesi Luleån joukkueen alkusarjan viimeisessä ottelussa, Pantterien raivoisan kannustuksen saattelemana. Finaalipari onkin
PANTTERIT – RUTVIK

Jännitettävää riittää loppuun asti. Rutvikin joukkue on todella tasainen, jossa on vielä loistavia yksilöitä. Joukkue pelaa ikäryhmään nähden hyvää jääkiekkoa, lisäksi pelityyli on todella siisti.

Kyseessä on molemmille joukkueille jo kuudes ottelu viikonlopulle. Kumpi jaksaa? Toisaalta valmentajien ei tarvitse tähän otteluun erikseen psyykata pelaajia! Finaalin peliaika 2x20min.

RUTVIK SK Connection Cupin voittoon, Pantterit kakkonen.

Varsinainen peliaika päättyi 4-4. Rutvik voittoon rangaistuslaukausten jälkeen. Ottelu ollut tasainen,  jossa nähtiin paljon luistelua, puhtaita kontakteja ja maaleja. Harmillisesti vain meidän päätyyn viimeksi mainittuja tuli enemmän. Hienotasoinen finaaliottelu,  jossa ei ollut häviäjiä. Tämä oli loistava päätös mahtavalle turnaukselle.

12 Pantteripoikaa taisteli läpi viikonlopun kissapedon lailla. 36h aikana tahkottiin enemmän otteluita kuin normaalisti kuukauden aikana yhteensä. Valmentajat ovat ylpeitä mahtavasta asenteesta jolla pojat suorittivat pelit. HIENOA POJAT! Ensi vuonna uudestaan!

GRATTIS RUTVIK!

 

Pantterit E2 Connection Cupissa Övertorneålla 18-19.2

Panttereiden E2-joukkue osallistuu paraikaa Övertorneålla Connection Cup-kutsuturnaukseen. Tässä -01 syntyneille tarkoitetussa turnauksessa pelaavat  joukkueemme lisäksi:

ÖHF Övertorneå

Pajala

Rutvik Mosquitos(Luulaja)

Brooklyn Tigers (Luulaja)

Luleå HF Röd (Luulaja)

Yksinkertaisen sarjan 1 ja 2 pelaavat finaaliottelun.

Panttereista mukana 12 pelaajaa, VASTUUvalmentaja Peeke, nohevat ja pätevät huoltajat Mika & Antti, sekä pieni mutta kovaääninen kannustalauma Risto.

Seuraamme tässä turnausten melkein ajan hermolla, otteluiden jälkeen ainakin tulokset päivitetään.

Otteluohjelma:

Lauantai

1100 Pantterit – Rutvik Mosquitos 2-1

Eivät hyttyset pistäneet Panttereita, mutta Coach Peeke murisi ottelun jälkeen. Pojilla olivat jääneet autoon tai kotiin jalat, pää sekä sydän. Pantteripojat hallitsivat ottelua, mutta kun maaleja ei tullut alkoi pelaajilla ärrimurri. 2-0 johtotilanne ei tyydyttänyt. Kiekkoa ei saatu toimitettua kuin tolppiin. Kun kaksi minuuttia peliaikaa oli jäljellä, kaventaa Rutvik vielä numeroihin 2-1, jonka jälkeen alkoi varsinainen hitchcock-näytelmä. Vaikka kiekko pyöri välillä maaliviivallamme, pysyivät numerot Panttereiden eduksi. ”Pisteet tyydyttävät, esitys ei”, tiivistää valmentaja Huhtanen. Maalit taidettiin säästää myöhempiin otteluihin?

Rutvik on ollut lähes ystävyyseuramme Ruotsissa. Mukavat joukkueen toimihenkilöt tekevät yhteisistä tapahtumista aina miellyttävän kokoontumisen. Tasavahvat joukkueet saavat aikaan hyvät ottelut, jotka kehittävät molempia joukkueita.  Niin tälläkin kertaa. Maine ja kunnia säilyi kuitenkin Suomen puolella tällä kertaa. Grattis meille.

http://www.svenskalag.se/start.asp?teamID=1609

 

1500 Pajala –Pantterit 3-8

Numerot kertovat paljon. Vastustaja oli edellistä huomattavasti heikompi, mutta oli pelimmekin parempaa. Maalien lisäksi Pajalan tolppien kestävyyttä koeteltiin neljästi ja yksi maali hylättiin.  Kuitenkin paljon jäi petrattavaa tuleviin otteluihin.

Mainitaan vielä v. 2003 syntynyt Miska Merkkiniemi, joka kirjasi ottelussa itselleen kypärätempun!

ÖHF muuten kuritti Pajalaa 10-0.

Samaan aikaan Rutvik pyörittää Brooklynia. Hyvä meille sarjataulukkoa ajatellen!

1900 Pantterit – Luleå HF Röd 4-2

Ja voittohan sieltä rapsahti. Luulajan pojilla otti tappio koville, peli oli heidän puoleltaan luvalla sanoen rumaa. Turnauksesta toiseen hyvin menestyneelle joukkueelle tappiotilanteen käsittely oli ilmeisesti vaikeaa.  Pantteripojilla hermokontrolli piti ja nyt joka pojasta löytyi ASENNETTA. Tutkapari Mikko Rautiainen ja Topias Romppanen näyttivät pelaamisen mallia. Loistava tasonnosto koko joukkueelta! HYVÄ POJAT!

Huomisaamun peleistä 1 voitto riittäisi Panttereille finaalipaikkaan. Finaaliin asti!

Sunnuntai

0900 Pantterit – Brooklyn Tigers 6-3

Ohjelmassa aikainen herätys. Aamupelit kun ovat tavanneet olla pojille kovin vaikeita.

Finaalissa ollaan! Etukäteen selkeästi voitettavissa ollut ottelu hoideltiin kotiin. Brooklyn teki maalinsa läpiajoista, samoin kuin Pajala. Helpompia vastustajia vastaan puolustaminen ei aina ole ykkösasia.

Nyt on kuitenkin selvää, että pelaamme finaalissa.

1330 ÖHF – Pantterit 1-12

Verkot tötterölle.

Alkusarja oli siinä. Pantterit marssii finaaliin puhtaalla pelillä maalisuhteella 32-10.

Finaalivastustaja on joko Rutvik tai Luleå. Toiveena Rutvik, koska silloin finaaliottelu pysyisi siistinä ja ikäryhmään sopivana.

Panttereille vieraita Kanadasta

Suuren urheilujuhlan tuntua oli ilmassa, kun Panttereiden harrastekiekko joukkuetta vastaan luisteli  Kanadalainen harrastekiekko joukkue Northern Hockey Lads (NHL). Ennen päivän peliä Kanadalaiset olivat jo pelanneet kahdeksan ystävyysottelua yhteentoista päivään, joten joukkueen kuntopohja oli todellisella koetuksella. Monelle Pantteri pelurille ottelu oli ensimmäinen virallinen jääkiekko-ottelu, joten puntti taisi vähän tutista ennen peliä useammankin taistelijan housuissa.

Ottelun avauserä alkupuoli oli selkeää Kanadalaisten hallintaa. Tilanne toisen perään vyöryi Janne Heikkisen vartioimalle Pantteri maalille. Heikkisen hienoilla torjunnoilla ottelu pysyi tasoissa ja viiden minuutin alkurynnistyksen jälkeen pelin hallinta alkoi siirtyä isännille. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 7:22 kun Juha Yliniva tarjoili vetopaikan Jari Mattilalle jonka napakka veto upposi Jori Lähteenmäen vartioimaan Kanadalais maaliin. Avausmaalista Pantterit saivat selvästi intoa ja seuraavat minuutit pelattiin lähinnä vieraiden kenttäpuolella. 10:59 ajassa Mika Romppanen pysäytti digitaalit jo lukemiin 4-0. Välissä Antti Mathlin ja Jukka Uimaniemi tekivät 2-0 ja 3-0 maalit. Vieraiden avausmaali syntyi ylivoimalla Pekka Otra-Ahon istuessa jäähyllä. Kanadalaisten Seinäjoen apu Janne Rantala purjehti laidasta keskelle ja napakka ranneveto maalin kattoon kavensi peliä lukemiin 4-1. Erän loppu oli kuitenkin Panttereiden hallintaa ja vaikka Yliniva hukkasi rangaistuslaukauksenkin, niin silti isännät kaatoivat jääkylmää suihkua Kanadalaisten levyhousuihin ja takoivat erätauolle mentäessä tulostaululle 7-1.

Toiseen erään joukkueet vaihtoivat maalivahteja ja kunnon erätauko teki selvästi terää Kanadalaisille. Ottelun hallinta siirtyi vieraille ja Pantteri maalilla Jori Lähteenmäki sai esittää tukun huipputorjuntoja pitääkseen Kanukit vain yhdessä maalissa. Viiden peliminuutin jälkeen Panttereiden ykkönen Simo Rahkola, Mathlin ja Pekka Anttila rakentelivat samaan vaihtoon kaksi maalipaikkaa ja peli oli hetkessä 9-1. Ensimmäisen teki hienosti viivasta noussut Arska Aho ja toisen Rahkola. Tämän jälkeen maaliverkkoja heiluttivat lähinnä vieraat. Ensin rangaistuslaukauksesta Shaun Cormier veivasi 9-2 ja heti perään Rantala 9—3. Romppasen toinen osuma lisäsi isäntien johdon 10-3. Ottelun lopulla Kanukit vielä iskivät kahdesti ja näin ystävyysottelun loppulukemina komeilivat taululla 10-5.

Pantteri pomo Yliniva oli tyytyväinen hienoon ottelutapahtumaan ja siihen, että joukkueelle avautui upea mahdollisuus pelata tälläinen kansainvälinen ystävyysottelu. Omien esitykseen mies oli myös pääsääntöisesti erittäin tyytyväinen, mutta joukkueen kuntopohjaan hän aikoi vielä tehdä selviä korjauksia, ennen PHL-sarjan alkua. ”Toisen erän loppupuolella luistin alkoi selvästi painaa, joten siihen haetaa korjausta hyppyrimäen portaista ennen sarjan alkua,” kommentoi pilke silmäkulmassa Yliniva.

Northern Hockey Ladsis kapteeni Chris Dixon kiitteli upeasta tapahtumasta ja siitä, että saivat tulla pelaamaan Rovaniemelle ja Pantterit tarttuivat haasteeseen. ”Olemme pelanneet nyt yhdeksän peliä kahteentoista päivään ja se valitettavasti näkyi tämän päivän pelissä. Raskas kiertue Venäjällä oli jo veroittanut voimavaroja siihen malliin, että tänään emme pystyneet parhaaseemme. Joukkue aloitti Venäjän kiertueensa Karjalasta ja pelasivat näytösotteluita paikallisia joukkueita vastaan. Matka jatkui kohti pohjoista aina pelipäivän jälkeen. Viimeinen peli ennen Rovaniemeä pelattiin napapiirin korkeudella Venäjällä perjantaina. Toivottavasti pääsemme ensi vuonna tulemaan uudestaan ja vielä isommalla joukkueella. Laitamme silloin Pantterit todella ahtaalle, lupasi hyväntuulinen Dixon. ”

Pantterit

MV    20                        JANNE HEIKKINEN                                                     
4                                    PEKKA OTRA-AHO                                                 
3                                    JORMA NERG                             
5                                   ANTTI MATHLIN                                                     
6                                   TERO LEHTORANTA                                               
7                                    JUHA YLINIVA                             
10                                 SIMO RAHKOLA                                                      
12                                  PEKKA ANTTILA                                                      
13                                  JUKKA UIMANIEMI                                               
14                                  MIKA ROMPPANEN                                              
15                                  TOMI TIURANIEMI                                                
16                                  JARI MATTILA                             
17                                  ARSKA AHO                                 
32                                 JANNE YLITERVO                                                    

Northern Hockey Lads

MV  31                         JORI LÄHTEENMÄKI                                                                           
5                                   ILKKA RUHANEN                                                    
8                                   JANNE RANTALA                                                    
9                                  SHAUN CORMIER                                                   
11                                ROBERT POTVIN                                                     
12                                SASHA KURELCHYLC                                              
20                               ANDREI VALUI                                                         
21                               JUHA-PEKKA KARPPINEN                                   
27                               CHRIS DIXON                              
69                               PAUL POTVIN