Aihearkisto: B-junnut

Juniorikiekossa käynnistyy seurayhteistyö

Rovaniemen Kiekko ja Napapiirin Pantterit ovat tähän saakka olleet keskenään kilpailevia jääkiekkoseuroja, mutta tulevaksi kaudeksi seurat ovat solmineet historiallisen pelaajaliikennesopimuksen.Laajassa seurayhteistyössä ei ole mukana pelkästään kaksi rovaniemeläisseuraa, vaan kokonaisuuteen kuuluvat omalla panoksellaan myös Kittilän Palloseura, Sodankylän Pallo, Kemijärven Kiekko, Tornion Ice Hockey Team ja Yläkemijoen Kiekko.- Nyt puhalletaan yhteen hiileen, Rovaniemen Kiekon valmennuspäällikkö Mika Uramo ja Napapiirin Panttereiden puheenjohtaja Juha Yliniva toteavat tyytyväisinä.Uramon mukaan yhteistyö koskee kilpaurheiluikäluokkia 15-vuotiaista vanhempiin. Aikuisten sarjoissa joukkueet jatkavat kuten tähänkin saakka.

 

Panttereiden uudet haasteet

Jaarli Pirkkiö / Lapin Kansa 10.12.2014

Rovaniemeläinen jääkiekkojoukkue Napapiirin Pantterit aloittaa vuodenvaihteen jälkeen pelit B2-nuorten valtakunnallisessa mestiksessä.

B2-2014-12
– Varmaa on ainakin se, että pelit kovenevat, joukkueen valmentaja Eero Kaivola tietää.

Pantterit aloitti kauden railakkaasti mestiksen alkusarjassa takomalla kahdeksan peräkkäistä voittoa – muutaman niistä hulppealla maalierolla. Sitten kelkka kääntyi hetkeksi, mutta kahdessa viimeisimmässä ottelussa maalihanat taas aukesivat.

– Tosiaan alkuun tuli helppoja voittoja, ja siinä taisi unohtua mitä kaukalossa pitää tehdä. Onneksi parissa viime pelissä oikea sävel on löytynyt, Kaivola tuumii.
EeroKaivola
Tammikuun alussa käynnistyvässä valtakunnallisessa mestiksessä joukkueet jaetaan kahteen lohkoon.

– Tavoitteet mietitään sitten, kun nähdään mitkä joukkueet tulevat mukaan. Taistelemaan joka tapauksessa lähdetään, vähintään keskikastiin pitäisi yltää, valmentaja pohtii.

Alkusarjassa on jäljellä vielä yksi ottelu. Pantterit matkaa lauantaina Raahen Jääkiekkoklubin vieraaksi. Joukkueiden viimeisimmässä kohtaamisessa 22. marraskuuta Rovaniemellä RJK pisti verkot tötteröille 11–1 vierasvoitolla, joten siinäkin mielessä on näytön paikka.

– Panoksena on myös lohkovoitto, Kaivola muistuttaa.

Napapiirin Pantterit tunnettiin aiemmin aktiivisena kaukalopalloseurana. Vielä vuosikymmenen vaihteessa Pantterit oli Suomen suurin kaukalopallon junioriseura ja sai liiton palkintojakin.

2010-luvulla Pantterit on profiloitunut selkeästi jääkiekkoseurana. Se on tehnyt yhteistyötä muiden lappilaisten lätkäseurojen kanssa.

– Viime kaudella meillä oli pelaajia Torniosta. Nykyisessä B2-joukkueessa on puolestaan pelaajia Kemijärveltä, Pellosta ja Kittilästä, Kaivola luettelee.

Yhteistyötä on myös naapuriseura Rovaniemen Kiekon kanssa.

– Se, että pelaajia on eri puolilta Lappia on tietysti pääsääntöisesti hyvä asia. Toisaalta lähtökohta on haastava yhteistreenien kannalta. Muualla asuvat pelaajat pääsevät harvoin Rovaniemelle.

Pantterit on pelannut jonkin verran sarjaotteluita Kemijärvellä. Todennäköisesti valtakunnallista mestistäkin nähdään Kemijärvellä.

– Uuden harjoitushallin valmistuminen on kokonaisuutena helpottanut jääurheilun tilannetta Rovaniemellä, Kaivola sanoo.

B2-joukkueella on neljä jääharjoitusta viikossa.

Jääkiekko on laji, missä kehittyminen omalla uralla vaatii usein muuttoa pois kotipaikkakunnalta.

– Muutama Panttereiden kasvatti onkin lähtenyt hakemaan uusia haasteita etelämpää. Kasvattajaseuran rooli sopii meille erinomaisesti – ketään ei pidätellä jos löytyy haluja ja kykyjä edetä urheilu-uralla.

– Päinvastoin pitää olla ylpeä, jos ollaan onnistuttu juniorivalmennuksessa, Kaivola tuumii.