Pantteripojat näyttävät kyntensä pääsarjatasolla

Rovaniemeläisen jääkiekkoseuran Napapiirin Panttereiden juniorityö kantaa hedelmää. Peräti viisi seuran kasvattia aloitti viime viikonloppuna omien ikäluokkiensa pääsarjoissa.

Roni Allen pelaa JYPin A-junioreissa, Jaakko Niskala Oulun Kärppien A-junioreissa, Joonas Virtanen ja Samuli Yliniva Diskoksen A-junioreissa sekä Mikko Rautiainen JYPin B2-junioreissa. Lisäksi samassa ryhmässä aikoinaan ollut Eemil Sirviö on jo pelannut miesten Mestistä Rovaniemen Kiekossa.

Panttereiden kasvatit Jaakko Niskala, Joonas Virtanen, Roni Allen, Samuli Yliniva ja Mikko Rautiainen ovat edenneet urallaan mainiosti.

Pojat pelasivat Panttereiden E2-junioreissa kaudella 2008–2009. Ryhmään kuului silloin 15 poikaa.

Kyseessä on siis poikkeuksellisen urheilullinen ja lahjakas ryhmä Lapista.

 

–C2-junnuissa joukkue harjoitteli jopa ulkojäillä, kun hallista ei herunut riittävästi harjoitusvuoroja. Susivoudissa jouduttiin useasti keskeyttämään harjoitus kolaustaukojen vuoksi.

–Aktiivinen vanhempien tuki loi mahdollisuudet pelata ja kokea jääkiekkoelämyksiä pienestä pitäen muuallakin kuin Lapissa. Erityisen hienoa on se, että pojat käyvät mielellään pikkupanttereiden jäällä ohjaamassa ja jopa pelailemassa, Napapiirin Panttereiden puuhamies Juha Yliniva kertoo.

Ylinivan mukaan seuran kasvatteja on tulossa apuohjaajiksi kesäleirille viime vuoden tapaan.

Panttereiden vuodenvaihde oli kiekkopainotteinen. Ennen vuoden vaihtumista D1-joukkue vieraili Luulajassa ja kohtasi harjoittelun lomassa Norrbottenin kovimman 2004 syntyneiden joukkueen. Luleå Hockey 04 voitti Pantterit 6–1. Pantterit oli puolestaan 6–5 parempi Boden Hockey 04:ää.

Sen jälkeen joukkue kävi Piispalan turnauksessa ja sijoittui toiseksi. Pantterit voitti Raahen Jääkiekkoklubin 18–3, Kiimingin Kiekko-Pojat 3–2 ja Kiekko-Oulun 8–2. Ainoa tappio tuli Haukiputaan Ahmoille 1–4.

Varsinainen sarjakausi käynnistyy tulevana lauantaina 13. tammikuuta.

https://www.lapinkansa.fi/urheilu/pantteripojat-nayttavat-kyntensa-paasarjatasolla-200653774

 

Yksi kommentti “Pantteripojat näyttävät kyntensä pääsarjatasolla

  1. Kemijokivarressa Koskenkylän alkupäässä on ollut lahjakkuutta kivenheiton tai sanotaaanko kiekkolämärin päässä toisistaan, ainakin kolmen veijarin voimin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.