Napapiirin Pantterit yhteisöllisesti kolmannelle vuosikymmenelle

Napapiirin Pantterit yhteisöllisesti kolmannelle vuosikymmenelle

Napapiirin Panttereiden kolmas vuosikymmen on käynnistynyt ja me, kuten kaikki muutkin urheilutoimijat, odotamme, että pääsemme elämään korona-pandemian jälkeistä aikaa. Mediasta olemme kuulleet, kuinka eri urheilulajien harrastajamäärät ovat laskeneet korona-pandemian myötä. Jääkiekkokaan ei lajina ole välttynyt tältä ilmiöltä. Panttereissa saamme olla iloisia siitä, että harrastajamäärämme on säilynyt ennallaan pandemiasta huolimatta. Kilpakiekkoilun ohella meillä merkittävää roolia näyttelee harrastepelaaminen ja harrastelisenssien määrällä mitattuna Pantterit onkin koko Suomen kärkiseuroja. Toissa kaudella aloittamamme nuorten harrastetoiminta kantaa hedelmää ja olemmekin saaneet jo mukavan joukon nuoria jatkamaan tai palaamaan jääkiekon pariin. Heidän pelitaitonsa ovat sillä tasolla, että kehitystä tapahtuu vielä useita vuosia pelkästään fyysisten ominaisuuksien kehittyessä ja heillä on kaikki eväät harrastuksen säilymiseksi elinikäisenä. Uskon vahvasti, että tämän joukon pelaajia tulemme näkemään vielä myös kilpakiekon parissa.

Panttereiden toiminta on aina perustunut vapaaehtoistyölle. Vapaaehtoisvoimin järjestettävä toiminta mahdollistaa sen, että harrastuksen kustannukset säilyvät maltillisina. Vapaaehtoisten vanhempien aktivointiin korona-pandemia on vaikuttanut myös meillä. Pandemian jyllätessä suosituksena oli varsin pitkään, että vanhemmat vain tuovat ja hakevat lapsensa. Toisille tämä sopii paremmin kuin toisille. Ja nyt kun tilanne toivottavasti normalisoituu, toivomme jälleen näkevämme runsaasti vanhempia seuraamassa ja osallistumassa lastensa harrastukseen. Lapsille on tärkeää, että se oma aikuinen on näkemässä ja todistamassa onnistumisia, vaikka meneillään olisikin vain se arkinen harjoitusvuoro. Pidetään yhdessä huolta, että liikunnasta muodostuu elinikäinen harrastus, joka yhdistää ihmisiä eikä siitä tule  kertakäyttöistä kulutustavaraa, jota hankitaan silloin kun inspiraatio iskee.

Hyvää joulua ja liikunnallista vuotta 2022 kaikille!

Hannu Uimaniemi

puheenjohtaja

Napapiirin Pantterit ry

Yllä oleva teksti on julkaistu alunperin Panttereiden vuoden 2022 vuosijulkaisussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *