Kaikki kirjoittajan admin artikkelit

Olympia- ja A-Maajoukkuerahaston junioriavustuksien haku 17.12.2020 mennessä

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO jakaa junioriavustuksia vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastukseen 80.000 €

Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alainen Olympia- ja A-maajoukkuerahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta.

Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimeentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista keväällä 2021. Ikäluokat, joille avustusta myönnetään ovat U9-U16.

Tukien hakeminen tapahtuu seurojen toimesta seuran yhteyshenkilön kautta.
Hakuaika on 26.11.2020 – 17.12.2020
. Hakuajan umpeutumisen jälkeen tulevia hakemuksia ei käsitellä.

Haku tapahtuu seuraavasti:

 • Lapsen huoltaja lähestyy seuraa ja toimittaa seuralle perustelut tukihakemukselle.
  Hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat tiedot:
  • Haettava tuki (ikäluokka U9-U16)
  • Pelaajan nimi
  • Pelaajan syntymävuosi
  • Talouden nettotulot/kk (alle 2000 €, 2001-4000 € vai yli 4001 €)
  • Tuleeko perheestä useampi hakemus
  • Onko pelaaja saanut tukea Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2020
  • Pelaajan huoltajan perustelut (lyhyt perustelu miksi perheen tulisi saada tukea)
 • Seura täyttää lomakkeen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n verkkosivuilla.

Hakemukset käsitellään joulukuun 2020-tammikuun 2021 aikana. Avustusten saajista pyritään ilmoittamaan Jääkiekkoliiton aluepäälliköille 28.1.2021 mennessä (aluepäälliköt informoivat edelleen seurojen vastuuhenkilöitä). Tuet maksetaan seuroille, jotka ohjaavat summan tukia saaneiden junioreiden kausimaksuihin.

Avustusten kokonaismäärä on 80.000 € ja se jaetaan rahaston ohjausryhmän harkinnan mukaan – avustussummat vaihtelevat ikäluokittain. Avustusten jakamisessa ovat ensisijalla ne hakivat, jotka eivät ole saaneet avustusta Suomen Jääkiekkoliitosta tai Olympia- ja A-maajoukkuerahastosta vuonna 2020.

Lisätiedot: oman seuran vastuuhenkilö (Panttereilla: Hannu Uimaniemi)

…………………………………………………………………………………………………………

OLYMPIA- JA A-MAAJOUKKUERAHASTO on Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimiva rahasto, jonka hallinnointiin liittyvät toimet hoitaa Suomen Jääkiekkoilijat ry (Pelaajayhdistys).

Rahaston alkupääoma oli 250.000 euroa. Suomen miesten Olympia-joukkue sai summan sopimuksen mukaisesti bonuksena Suomen Jääkiekkoliitolta Torinon 2006 Olympialaisten hopeamitalista. Tämän jälkeen rahaston pääomaan on lisätty miesten Olympialaisten sekä MM-kisojen 2015 ja 2018 menestysbonukset.

Pääomalahjoitukset yhteensä 872.000 €.

Tähän mennessä (marraskuu 2020) rahastosta on jaettu avustuksia yhteensä 670.046 €.Rahaston toimintaa säätelee ohjesääntö. Ohjesäännön mukaisesti avustusten myöntämisestä päättää yllä mainittujen joukkueiden pelaajista muodostettu kuusihenkinen ohjausryhmä. Päätösten käytännön toimet hoidetaan Pelaajayhdistyksen toimistossa.

Koronaepidemia palannut Rovaniemellä perustasolle –Pantterit palaavat normaaleihin jääharjoitusvuoroihin

Rovaniemen kaupungin päivitettyä suosituksiaan liittyen mm. harrastustoimintaan Panttereiden hallitus on päättänyt seuraavasti:

 • Palataan normaaleihin jääharjoitusvuoroihin
 • Pidetään eri harjoitusryhmät erillään (omat kopit jne.)
 • Muistetaan maskien käyttö
 • Minimoidaan sisätiloissa oleskelu (oheiset ulkona tai ei ollenkaan, kokoontumiset ulos tai suoraan koppiin)
 • Vain terveenä hallille (jätetään harjoitukset väliin matalalla kynnyksellä)
 • Noudatetaan huolellisesti ohjeistuksia (käsipesu, hygienia, yskiminen, turvavälit jne.)
 • Jos ilmenee altistumisia tai korona-epäily, tiedotus pikaisesti oman joukkueen joukkueenjohtajalle, joka informoi seuran koronavastaavaa => tehdään tarvittaessa päätöksiä/ muutoksia
 • Reagoidaan jatkossakin nopeasti jos tarvetta ilmenee

Rovaniemen kaupungin suositukset

Koronavirus COVID -19

Rovaniemen kaupungin suosituksen mukaisesti myös Napapiirin Pantterit on keskeyttänyt yli 12-vuotiaiden, sisällä tapahtuvan harrastustoiminnan 13.11.2020 saakka.

Panttereilla tämä tarkoittaa, että U13 ja vanhempien ikäluokkien jäähallissa tapahtuvat harjoitustapahtumat on peruttu. Lisäksi myös U12-joukkue on keskeyttänyt jääharjoitukset vastaavaksi ajaksi ja seuran jäsenten yhteinen seurajää on keskeytetty toistaiseksi.

Nuorempien ikäluokkien jääharjoitukset jatkuvat toistaiseksi erityisjärjestelyin ja viranomaisten ohjeistuksia noudattaen.

https://www.rovaniemi.fi/news/Kaupungin-suositus-yli-12-vuotiaiden,-sisalla-tapahtuvan-ryhmaharrastustoiminnan-keskeyttamisesta-/34981/f4f62932-0744-41fd-8ebb-27cfa93122c4